Agenda Bamboo: per a joves d’entre 12 i 17 anys, “connecta’t amb tu”.

La Bamboo

Presentació agenda escolar BAMBOO 12-17 anys per a centres educatius i families. from Mireia Seró on Vimeo.

L’etapa d’educació secundària obligatòria i postobligatòria és un període clau per a la formació de futures persones adultes i consolida una actitud personal que serà determinant per desenvolupar un rol actiu dins la societat. L’autonomia i la iniciativa personal són fonamentals i també són una de les bases que permetran adquirir el conjunt de competències de l’etapa.

És un nou concepte d’agenda, ja que desenvolupa l’àmbit personal, a més de l’àmbit organitzatiu propi d’una agenda escolar, tot recollit en una mateixa eina. Si l’alumne ha d’esdevenir “protagonista del seu aprenentatge”, hem d’ajudar-lo i guiar-lo perquè avanci en el seu autoconeixement.

diagrama-bamboo-cat-web

Les tendències en educació a nivell mundial ho mostren ben clar. Quins trets marquen la diferència en les persones?

 • L’ actitud positiva: persones que puguin afrontar qualsevol situació.
 • Un perfil equilibrat d’intel·ligències múltiples: persones polivalents.
 • La capacitat de gestionar les emocions: persones amb intel·ligència emocional.
 • Un criteri propi: persones que sàpiguen prendre decisions.

En aquesta línia, el desenvolupament de l’autonomia i la iniciativa personal, integra aprenentatges per a tota la vida.

Autonomia i iniciativa personal

Continguts de l’agenda

És una agenda única perquè desenvolupa l’àmbit personal, a més de l’àmbit organitzatiu propi d’una agenda escolar, tot recollit en una mateixa eina.

quadre bamboo-web

Disseny de l’agenda

L’espai de treball diari s’organitza mitjançant una distribució de vista setmanal, on cal destacar l’espai per organitzar les tasques de cada dia i el temps de la tarda, i tot un seguit de recursos orientats a aportar-te motivació i valors positius: frase, fortalesa , reflexió en positiu, pregunta per reflexionar, objectiu del dia i detall de valoració personal.

 

Cada mes, disposaràs d’un planning mensual que t’ajudarà a visualitzar les setmanes de forma global i d’aquesta manera millorar el control sobre la teva gestió del temps.

Al costat de cada planning mensual, cada mes trobaràs un recurs diferent orientat al fet que connectis amb tu. Hi ha diversos recursos fixos com el teu mapa de desitjos (perquè puguis somiar en gran), la roda de la vida (perquè puguis valorar les diferents àrees que integren la teva vida) i els teus plans d’acció (perquè et fixis objectius); la resta de recursos s’aniran renovant cada any i podran fer referència a aspectes com: intel·ligència emocional, creences, fortaleses i debilitats, pensament positiu, gestió del temps …

Característiques tècniques

 • Dimensions: 18,5×23,5 cm. Consultar model “Basic”: 15×21 cm. (DIN A5)
 • Portada i contraportada: Venda particular en cartró dur serigrafiat mat i goma elàstica de tancament / Personalització centres educatius (cartolina gruixuda i tapa de polipropilè transparent)
 • Espiral de plàstic d’alta duresa i resistència.
 • L’agenda està realitzada íntegrament en paper ecològic i té un encunyat a la cantonada inferior per facilitar l’accés ràpid a la setmana vigent.

Disseny

 • Funcional: espai per anotar les tasques de deures, horari per organitzar la tarda i espai per organitzar el cap de setmana.
 • Actual: disseny modern d’acord a l’edat dels nois i noies.
 • Viu: el verd aporta vida al disseny i el gris aporta funcionalitat i sobrietat.
 • Càlid: tipografies modernes que connecten amb els joves i els conviden a llegir i pensar en els valors positius que pretén transmetre l’agenda.

Per què Bamboo?

Si tens un minut, llegeixes el conte sobre el Bamboo japonès que ha inspirat el nom d’aquesta agenda:
bamboo planta

Un cop hi havia un home que se sentia desanimat, la seva vida no avançava i estava començant a perdre l’esperança. Va decidir anar a parlar amb el seu mestre i aquest li va preguntar:
– Saps quant tarda un Bamboo gegant a créixer tan alt com un edifici?
– No ho sé -va respondre l’home.
I el mestre li va començar a explicar la història de la planta de Bamboo:
– El primer any s’ha de sembrar la llavor i s’ha de regar i fertilitzar cada dia… i no passa res. Es rega i es fertilitza durant un altre any sencer… i un altre… i un altre… i encara no passa res. Aleshores, al cinquè any, comença a créixer i en sis setmanes pot arribar a créixer més de 40m. O sigui, quant tarda el Bamboo en créixer tan alt? -va preguntar el mestre un altre cop.
– Sis setmanes és clar -va respondre l’home.
– Aquí està el teu error -va dir el mestre. Tarda cinc anys. Si haguéssim deixat de regar o fertilitzar la planta un sol dia durant aquells cinc anys, s’hauria mort. El que va estar passant durant aquells anys és que sota la terra, una enorme xarxa d’arrels s’estava desenvolupant per suportar el creixement tan fort i sobtat del Bamboo.
El creixement requereix paciència i perseverança. Cada gota d’aigua marca la diferència. Cada pas que es dona té un impacte en la nostra vida. Potser no veuràs el creixement de moment, però aquest s’està produint. La teva xarxa d’arrels és el que et permetrà créixer amb equilibri al llarg de tota la teva vida.

L’essència de l’etapa personal i educativa entre 12 i 17 anys és com el Bamboo; totes les experiències, tots els aprenentatges, totes les decisions, tots els dubtes, tots els errors, tots els encerts… tot el que es viu durant aquesta etapa serveix per al creixement personal, s’està creant la xarxa d’arrels. Els impactes rebuts durant aquesta etapa contribuiran a fer una xarxa extensa i sòlida, i permetran un posterior creixement amb equilibri al llarg de tota la vida. L’agenda Bamboo pretén ser un referent positiu en la creació de la xarxa d’arrels de tots els nois i noies que l’utilitzin.

Centres educatius

Vídeo presentació agenda Bamboo per a centres educatius (inclou entrevista amb dos estudiants i tutora i psicòloga):

Presentació agenda escolar BAMBOO 12-17 anys per a centres educatius i families. from CoachingAgenda on Vimeo.

Què més ofereix la BAMBOO als centres educatius?

 • Personalització: la possibilitat de personalitzar l’agenda amb el vostre nom, foto, logo, dades de contacte, etc… tant a la portada com a la contraportada, i també fulls interiors.

 • SESSIONS DE TUTORIA GRUPALS AMB ELS ALUMNES: hem creat una guia didàctica exclusiva per al professorat que utilitzarà l’agenda, amb l’objectiu de facilitar a l’màxim la realització de les activitats de tutoria grupals que incorpora l’agenda. Són un total de nou recursos per potenciar la competència personal que es poden realitzar a través de nou sessions de tutoria distribuïdes al llarg de l’any. Els recursos estan preparats per poder realitzar-los presencialment u online.

GUIA D’APLICACIÓ PER AL PROFESSORAT

ELEMENTOSOLICITARINFO-CAT

info@coachingagenda.com

 • Assessorament personalitzat: Pressupost segons unitats i personalització de portada/interiors.
 • Trítpic informatiu: solsament ens l’heu de demanar i us l’enviarem al correu electrònic que ens faciliteu.
 • Correu electrònic:info@coachingagenda.com

Contacteu amb nosaltres, estarem encantats d’ensenyar-vos tot el que aporta l’agenda BAMBOO i us enviarem informació personalitzada per al vostre centre.

« L’agenda BAMBOO és una eina creada per als joves d’avui »

Compra

La distribució de les nostres agendes es realitza contactant-nos al correu info@coachingagenda.com, i també en llibreries especialitzades.

Actualment podeu contactar-nos per a adquirir els nostres productes: agenda ALIGAE 2024 (adults), agenda escolar RINBOW 2023-2024 (6-11 anys) i agenda escolar BAMBOO 2023-2024 (12-17 anys).

Share
Newsletter

Vols disposar de noves idees per a la teva motivació i millora personal?

Subscriu-te i et facilitarem recursos pràctics per al teu dia a dia

A l'enviar aquest formulari s'estan acceptant les condicions legals.

* indicates required
x