Busca i cuida el teu 20!

coachingagenda

12 novembre 2015

BUSCA I CUIDA EL TEU 20!

Puc afirmar que buscar i cuidar el meu 20 ha millorat la meva vida. Quan vaig conèixer la regla del 80/20 de seguida va captar la meva atenció perquè em vaig adonar que era un excel·lent i senzill mètode per identificar les meves prioritats. M’encanten les coses lògiques, simples i pràctiques! Anem tan carregats de coses que solem activar el pilot automàtic per arribar a tot i no ens parem a pensar en el que és realment prioritari. Però clar, la pregunta que probablement t’estàs fent és… ¿I què és el realment prioritari? I aquí és on entra la regla del 80/20.

Aquesta regla es basa en el principi de què en molts camps el 80% dels resultats provenen del 20% de les causes. Aquesta regla va ser formulada per Joseph M. Juran però s’atribueix a Pareto, en “homenatge” a la seva observació de què el 20% de la població té el 80% de la riquesa.

El més interessant de tot és la quantitat de situacions en què es pot aplicar: a la feina, en les relacions socials, en l’àmbit personal, etc .. Aprendre a treure profit d’aquesta regla ens pot aportar grans beneficis i reduir el nostre esforç. Com s’aplica en el dia a dia? Tenint present que el 80% de la nostra satisfacció ens l’aporta només un 20% de les coses que realitzem cada dia. La qüestió és identificar aquest 20% i cuidar-lo, cuidar-lo molt, donant-li la màxima prioritat.

Alguns exemples:
• El 20% de les persones que coneixes t’aporten el 80% de suport i satisfacció (amistat, amor … etc).
• El 20% dels teus clients generen el 80% dels ingressos del teu negoci.
• El 80% del teu èxit depèn del 20% del teu esforç.
• El 20% dels exercicis que realitzis t’aportaran un 80% del teu benestar.
• El 20% dels teus pensaments determina el 80% de la teva conducta.

Dedica un temps cada dia a identificar el teu 20% i aprèn a enfocar esforços i concentració en aquest 20%, convertint-lo en prioritari. La teva vida avançarà més i millor.

La idea és: No es tracta de fer més. Simplement fes més del que funciona.

És clar que això no s’aconsegueix de la nit al dia però és una idea que va calant en el nostre inconscient i a poc a poc anem funcionant d’acord amb les nostres prioritats.

I … ¿Saps el que et passarà quan comencis a treballar en el teu 20% ?:
• Et sentiràs bé perquè estàs fent el que t’agrada (o el que sempre has volgut fer) o simplement saps que això contribueix a l’assoliment dels teus propòsits.
• Realitzaràs tasques que potser procrastinaries però com tens clar que són prioritàries ja no te les qüestiones; per tant aconsegueixes combatre el famós cicle de la procrastinació del qual ja te’n vaig parlar en un altre article.
Aprendràs a delegar tasques que no són realment tan importants.

Aquest mètode d’organització del temps el considero tan útil que fins i tot l’he inclòs com a mètode de gestió del temps dins del pack de 10 recursos del coaching que inclou l’agenda ALIGAE 2016.

Si estàs pensant a aplicar-te aquesta regla en el teu dia a dia et donaré alguna pista de per a què m’ha servit a mi, igual et pot ajudar: procuro anar amb bicicleta o caminant a treballar (m’aporta molta satisfacció en comparació amb el cotxe, encara que hagi de sortir abans), hi ha dues tardes a la setmana sagrades per a les meves filles (tot i que sempre hi ha coses a fer de feina, a mi m’encanta acompanyar-les a les seves activitats extraescolars i parlar amb elles i no ho vull delegar), els dilluns a la tarda són exclusius per crear continguts que requereixen plena concentració (trec màxim partit a unes hores seguides sense interrupcions) … I aquesta és la idea, a poc a poc vaig identificant el meu 20 i segueixo progressant per convertir-lo en la meva màxima prioritat, allò al que no vull renunciar perquè sé que m’aporta el 80% dels meus resultats.

Espero que sigui un bon recurs per a tu i que t’inspiri i et sigui útil per al teu dia a dia. T’animo a intentar-ho!

Una forta abraçada,

Mireia Seró
Creadora CoachingAgenda

PD: Si vols estar al dia amb més recursos com aquest et pots subscriure a la nostra newsletter.

105

Share
  1. Eli ha dit:

    enhorabona per l’article. Tinc ganes de posar-lo en pràctica!

Newsletter

Vols disposar de noves idees per a la teva motivació i millora personal?

Subscriu-te i et facilitarem recursos pràctics per al teu dia a dia

A l'enviar aquest formulari s'estan acceptant les condicions legals.

* indicates required
x