Creem cadenes d’excel·lència!

Excel·lència

31 maig 2015

L’excel·lència podria ser viure donant el millor de tu i treballar de la mateixa manera.

L’excel·lència no té res a veure amb els títols acadèmics ni amb les grans gestes. Per viure amb excel·lència només cal entendre que no hi ha treballs insignificants en aquest món; qualsevol tasca és una oportunitat per expressar el talent personal de cadascú. Quan un té present això, en cada acció que realitza li pot posar el seu segell personal amb el qual anirà prenent consciència del geni que pot arribar a ser.

Quan treballem des d’aquesta perspectiva, el nostre treball es pot convertir en una font d’inspiració per a nosaltres i també per als altres. És probable que la nostra manera d’actuar tingui un impacte en la vida dels qui ens envolten. El fons, la qüestió és deixar de dependre de la resposta que “creiem” rebre dels altres, i decidir com volem viure nosaltres.

Per posar un exemple, els taxistes. Pots pujar a un taxi i no creuar paraula amb el taxista o pots pujar a un altre i trobar-te a una persona amable, comunicativa, servicial… que t’està donant el millor que té, el seu talent per comunicar, tractar amb les persones, ser amable… Segurament aquest taxista gaudeix del seu dia a dia perquè fa la seva feina amb entusiasme; i ho ha decidit ell sol, no té un cap que l’està mirant i tampoc li paguen més per ser així. Simplement treballa amb excel·lència perquè li aporta més satisfacció personal. Ningú es fixa en això, no rep cap reconeixement, però si puges a un taxi i et trobes a una persona amable, ho valores i potser aquest contacte et dóna “bon rotllo” per a tot el dia. L’excel·lència té un impacte en el nostre entorn i seria increïble que es generessin “cadenes” d’excel·lència, per denominar-ho d’alguna manera. Tots podem posar el nostre granet de sorra, cadascú a partir dels seus talents personals i en el seu entorn del dia a dia.

Et deixo algunes pistes que et poden ajudar a viure amb excel·lència:

1) Troba el teu propòsit
Només necessites respondre a una pregunta: per a què?. La pots aplicar a les tasques que vulguis. Per a què vaig a treballar cada dia?; Per a què educo els meus fills?…

2) Segueix les teves passions
Si alguna cosa veritablement t’agrada i ets bo/na en això, sens dubte destacaràs de la resta.

3) Fora tantes preocupacions
La majoria de les nostres pors només existeixen en el nostre cap i ens posen moltes barreres. De vegades és necessari posar un punt d’inconsciència i passar a l’acció. Què és el pitjor que pot passar?; I el millor?

4) Apropa’t als altres
Deixa de preocupar-te per les respostes que reps i acosta’t als altres amb tot el que tu tens. El que ho apreciï bé i el que no també. Francament, no tenim ni la més remota idea del que passa pel cap dels altres. Així que ni t’ho pensis!

5) Fes una llista de desitjos
A més dels teus propòsits per al dia a dia, és interessant tenir una llista de desitjos que t’agradaria complir. Poden ser una guia en les decisions que vagis prenent al llarg de la teva vida.

Les agendes Bamboo, Husky i Eagle de CoachingAgenda et volen aportar espais que t’ajudin a viure amb excel·lència. Per exemple, inclouen un Mapa de desitjos perquè t’atreveixis a somiar, Plans d’acció perquè defineixis els teus objectius a curt termini o Objectius del dia perquè et connectis amb algun propòsit per al teu dia a dia. Seria increïble que entre tots anèssim creant cadenes d’excel·lència… si ho penses, per què no? Et sembla molt complicat?

La meva opinió personal és que la societat ens està portant cap a aquest punt, cap a començar a valorar les qualitats personals per sobre de moltes altres coses. I si no, només cal fixar-se en els processos de selecció de les grans empreses, ja no es mira tant el currículum acadèmic, sinó que es valoren de manera determinant aspectes com l’actitud personal. Apostem, doncs, per una actitud d’excel·lència!

Mireia Seró
Creadora de CoachingAgenda

 

PD: Pots subscriure’t al newsletter de CoachingAgenda; cada quinze dies et posarem al dia amb més recursos que et poden ajudar en el teu dia a dia. Per últim, t’animo a deixar un comentari. La teva experiència i/o opinió sempre ens resulten interessants i poden ajudar altres persones!

188

Share
Etiquetes:,

Comments are closed.

Newsletter

Vols disposar de noves idees per a la teva motivació i millora personal?

Subscriu-te i et facilitarem recursos pràctics per al teu dia a dia

A l'enviar aquest formulari s'estan acceptant les condicions legals.

* indicates required
x