Et proposo un repte: 21 dies sense queixes!

21 juliol 2015

En general tots ens movem en un espai que indueix a la queixa de manera automàtica o inconscient. Pensa-ho un moment: quantes vegades al dia podem arribar a queixar-nos de… la persona que tenim al costat, del mal temps, de la roba que tenim a l’armari… La qüestió és que socialment i genèticament sembla que estem predisposats a potenciar aquests pensaments de queixa; estem acostumats a donar molta importància als detalls negatius i a passar per alt els positius.

Podem posar atenció en ser conscients de tot allò positiu que tenim al voltant i si veiem alguna cosa negativa (no seria realista plantejar que tot ha de ser positiu), en lloc de queixar-nos, pensar en com ho podem convertir en alguna cosa millorable. Perquè el problema de les queixes és que normalment no van acompanyades de cap acció. Ens queixem i allí queda la queixa.

El tema de queixar-se sembla una qüestió sense importància i sovint ens diem a nosaltres mateixos que ens queixem per desfogar-nos però que en el fons som molt positius! Doncs bé, vigilem amb aquesta excusa perquè al final tots som com una cafetera amb filtre. Sí, sí, suposem que anem fent cafès i cafès i no buidem el pòsit, lògicament al final la cafetera es farà malbé. Doncs bé, si nosaltres al nostre cos li enviem pensaments i emocions negatives (que és el que ens aporta una queixa i, si no, fixa-t’hi de veritat), al final això sortirà per algun lloc. Qui no s’ha col·lapsat alguna vegada sense cap motiu “gros” aparent? Doncs és per l’acumulació de pòsit! En canvi, si intentem convertir la queixa en un pensament de millora, el que enviem al nostre cos són pensaments i emocions positives. Ni us imagineu el canvi que pot suposar rebre tota aquesta informació positiva!

Et proposo un repte: 21 DIES SENSE QUEIXES.
Aquest repte té una història al darrere. Will Bowen, un pastor americà, va proposar aquest repte als seus feligresos i es va convertir en tot un fenomen viral que va donar lloc al llibre “Un món sense queixes”. El tema dels 21 dies es deu al fet que és el temps que s’ha demostrat que necessiten els nostres patrons neuronals per adquirir un nou hàbit. De fet, la nostra agenda Eagle per a adults (ja es pot consultar a la web), inclou un recurs específic per crear nous hàbits basant-nos en aquests 21 dies!

En aquest cas, i atès que és estiu, et pots posar una polsera de cordó del color que prefereixis perquè et recordi el teu nou propòsit! Recorda, és qüestió de:
1r) Prendre consciència del teu propòsit i de tot el que t’aportarà.
2n) Identificar quines situacions et generen queixes per tenir-les presents.
3r) Quan et trobis en aquestes situacions, has d’estar alerta i complir el teu propòsit!

Si falles, pots canviar-te el color de polsera i començar de nou, o canviar-la de mà… La qüestió és no desistir.

Podria ser genial aconseguir el repte i adonar-te de com pot canviar la nostra vida el fet de canviar un sol hàbit. Quan suprimeixes els cops de martell de les queixes dins del teu cap i penses més en positiu, la teva energia es torna més positiva, el teu entorn és més positiu i, qui sap, potser passen coses més positives perquè el positivisme sempre atrau positivisme!

Jo fa uns dies que he començat el repte i, si et sóc sincera, no és tasca fàcil perquè ens queixem molt, però també m’estic adonant que és possible capgirar la truita i reconvertir els pensaments de queixa en alguna cosa positiva. És una sensació increïble perquè ho comences a veure tot amb una actitud molt diferent!

Endavant! Pot ser un bon propòsit per a l’estiu o les vacances. És un nou hàbit que ens podem endur de regal per a tota la vida.

Mireia Seró
Creadora de CoachingAgenda

PD: Subscriu-te al newsletter de CoachingAgenda per estar el dia amb més recursos que et poden ajudar en el teu dia a dia. Ah, i no dubtis a deixar un comentari, la teva experiència i/o opinió sempre ens resulten interessants i poden ajudar altres persones!

 

529

Share

Comments are closed.

Newsletter

Vols disposar de noves idees per a la teva motivació i millora personal?

Subscriu-te i et facilitarem recursos pràctics per al teu dia a dia

A l'enviar aquest formulari s'estan acceptant les condicions legals.

* indicates required
x