La importància de fixar-se objectius

Objectius, Estratègies, Habilitats

18 abril 2015

Per què una CoachingAgenda s’ocupa de què et fixis objectius?

No són necessàries moltes explicacions teòriques per entendre la importància que té fixar-se objectius. Sols necessitem fixar-nos en la filosofia de l’esport, sobretot si es practica a escala professional.

Un esportista d’elit avança perquè es fixa nous reptes. Té un objectiu i sap que necessitarà esforç i constància per assolir-lo. També sap que qui vol pot, i el seu esperit competitiu se centra sobretot en millorar la seva marca, és una competició amb ell mateix. És conscient que és una qüestió de superació personal. Baixar uns segons, córrer uns metres més… és increïble la força que dóna a l’esportista tenir preseent aquest objectiu, visualitzar la cara de satisfacció que tindrà i com se sentirà quan ho hagi aconseguit. Tot l’esforç haurà valgut la pena.

Un esportista també sap que per assolir el seu objectiu ha de posar en pràctica diferents estratègies d’entrenament. Per exemple, si vol baixar uns segons la seva marca personal en els 10 km, no n’hi haurà prou en córrer un dia i un altre 10 km, també haurà de cuidar la seva alimentació, haurà de fer exercicis de força, exercicis aeròbics, fer natació per exercitar els músculs d’una altra manera, entrenar la seva força mental…. Practicar totes aquestes estratègies el portaran a adquirir unes habilitats que són les que el portaran a l’èxit. Té clar que hi haurà dies bons i dies menys bons, però sap que amb constància podrà aconseguir-ho i està preparat per aquests dies menys bons. No pensa tirar la tovallola.

Al final, potser el més important no serà si assoleix l’objectiu o no, sinó tota l’evolució personal que haurà realitzat per aconseguir-ho. Gràcies a l’entrenament haurà adquirit unes habilitats que li permetran millorar en altres àmbits i també disposarà de més recursos per quan s’hagi d’enfrontar amb un altre objectiu. Si el primer cop no ha aconseguit l’èxit, potser en la següent ocasió sí que l’aconseguirà!

Per tant, per què és important fixar-se objectius?

  • Perquè ens donen un rumb, ens obliguen a sortir de l’estancament.
  • Perquè ens obliguen a posar en marxa estratègies d’entrenament, que potser són més importants que l’objectiu en si mateix.
  • Durant l’entrenament adquirim habilitats que ens permetran assolir l’èxit en el nostre objectiu o en un altre que ens plantegem en el futur!

Un aspecte fonamental per fixar-se objectius és escriure’ls en un paper. Sovint pensem en objectius que ens agradaria aconseguir però se’ns obliden… o no els tenim presents, tenir-los escrits és de gran ajuda! El disseny de totes les CoachingAgenda aporta espais perquè les persones puguin escriure els seus objectius, tant a llarg termini com en el dia a dia, perquè els puguin tenir presents i esdevinguin una potent font de motivació.

Mireia Seró
Creadora de CoachingAgenda

 

PD: Pots subscriure’t al newsletter de CoachingAgenda; cada quinze dies et posarem al dia amb més recursos que et poden ajudar en el teu dia a dia. Per últim, t’animo a deixar un comentari. La teva experiència i/o opinió sempre ens resulten interessants i poden ajudar altres persones!

352

Share
Etiquetes:, ,

Comments are closed.

Newsletter

Vols disposar de noves idees per a la teva motivació i millora personal?

Subscriu-te i et facilitarem recursos pràctics per al teu dia a dia

A l'enviar aquest formulari s'estan acceptant les condicions legals.

* indicates required
x