El repte de sortir de la zona de confort

Sortir de la zona de confort

11 maig 2015

Des de petits aprenem molts conceptes però no ens ensenye a confiar en nosaltres mateixosn de manera suficient. Sembla que somiar es paga car, t’exposa a perills, és com el conte de la lletera… I resulta que somiar és la clau del nostre desenvolupament personal. És l’inici del camí cap a la nostra felicitat.

Però què és la zona de confort: és la situació que nosaltres coneixem, en la qual ens sentim còmodes perquè hi estem acostumats, independentment que sigui agradable o no.

Podem quedar-nos-hi de manera permanent, però hi ha persones que de tant en tant s’atreveixen a explorar una altra zona propera: la zona d’aprenentatge. Quan viatgem, realitzem cursos de formació, iniciem noves activitats, tenim noves relacions socials, canviem d’entorn o de treball… estem explorant, aprenent, observant, i tot això ens fa ampliar la nostra visió. Sortim de la zona de confort i ens comencen a passar coses: tenim noves idees sobre la nostra vida, apareixen noves il·lusions… Ens comencem a plantejar l’existència d’una altra zona més enllà de la d’aprenentatge.

Aquesta nova zona és la zona de pànic. Si t’atreveixes a transitar-hi, molts et recordaran que no ho estàs fent bé, que no saps a què t’exposes, no surtis! I si alguna cosa surt malament? Però… i si surt bé? Realment no és la zona de pànic, és la zona màgica on els teus somnis es poden fer realitat.

El que has de tenir en compte, i això és molt important, és que has d’estar preparat per resistir la tensió emocional que experimentaràs. Serà així, segur. Les teves pors apareixeran i els hauràs de fer front, agafant-te a les teves ganes i a la teva motivació, i tornant a la teva zona de confort sempre que ho necessitis per recordar que tens molts recursos i capacitats per a seguir endavant. Tingues clar el teu objectiu, pensa què vols, per què ho vols, i amb quina finalitat en la teva vida. Patiràs moments de dubte però estaràs en el camí. Avança a poc a poc, amb perseverança i sempre amb una actitud positiva, i aviat la teva zona màgica ja no serà això, sinó que serà una expansió de la teva zona de confort. Hauràs crescut i ampliat la teva zona vital.

El vídeo següent ha tingut un gran èxit de difusió, i no és estrany, perquè explica de manera excel·lent què significa sortir de la zona de confort i què pot aportar a la teva vida. Et recomano que el miris dues vegades: la primera fes-ho de manera general i la segona pensant en un repte que tinguis al cap. T’adonaràs que qualsevol objectiu o repte que et proposis t’està portant a sortir de la zona de confort, i segurament experimentaràs tot el que et comenta el vídeo. És així?

Creu en tu, tu ets el protagonista de la teva vida. Com diu una de les frases de la CoachingAgenda EAGLE per a adults: “El camí et pot semblar llarg, però el tens just al teu davant”.

Mireia Seró
Creadora de CoachingAgenda

 

PD: Pots subscriure’t al newsletter de CoachingAgenda; cada quinze dies et posarem al dia amb més recursos que et poden ajudar en el teu dia a dia. Per últim, t’animo a deixar un comentari. La teva experiència i/o opinió sempre ens resulten interessants i poden ajudar altres persones!

270

Share
Etiquetes:

Comments are closed.

Newsletter

Vols disposar de noves idees per a la teva motivació i millora personal?

Subscriu-te i et facilitarem recursos pràctics per al teu dia a dia

A l'enviar aquest formulari s'estan acceptant les condicions legals.

* indicates required
x